krasiva

Oni odlaze poplavom na polju duše

krasiva | 04 Avgust, 2015 20:13

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

   Samouništenje. To je prava reč, epitet za lepu zemlju i njen narod, a tek kako smo u njemu istrajni! Svi odoše. Izvori i reke polako se bistre, ali nema tu ko da toči. Natočena je svest zamišlju da negde tamo počinje novi život, oivičen materijalnom formom, svet isključivog i konkretnog, predvidljivog taman da se u njega usade ostvarene "želje" i nabrekla nit od čežnje i kompleksa.

   Ko tera decu Srbije van, i njene unuke da budu tuđi? Teraju ih oni koji su im najbliži,  umesto ljubavi i razumevanja indirektno ih bacaju u iluziju nekog rajskog sveta, dok taj isti raj mentori stvaraju na njihovoj zemlji. Kada počneš da slušaš tuđu istoriju, domovina ti postaje ono mesto gde držiš svoj novac. U ovom društvu i za ovo društvo, niko se ne bori.

   Desio se odlazak, još jednom, pogrešnog i isceđenog, najzdravijeg dela naše duše. Otkinula ga je poplava, ona ista koja je zaobišla sav ustajao dim pored.

 

Komentari

Prava reč? :))

Divina Commedia | 04/08/2015, 21:10

Možda si u pravu onoliko koliko i nisi ;)
Čovek ima samo jedan život i nema pravo na grešku .... uostalom i sam kažeš:"Krasiva je svet realnosti..bar sam to sebi obećao :-)"

Inače krasiva blog je je jedno veoma lepo uređeno i prijatno mesto za boravak;
jednostavno lepo :D

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Janakis | 05/08/2015, 10:15

Meni je vrlo neprijatno, uvek mi je vrlo neprijatno kada naiđem na krik iskrenosti i vapaj za budućnošću.

P.S. (za Divina Commedia) pravo na grešku bih zadržao, nadam se da ti neće smetati.

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Divina Commedia | 05/08/2015, 11:04

@ Janakis :)
Ne smeta mi, naprotiv, to pravo sam i sama zadržala u životu ...
...ali dobro je da si spomenuo, jer mislila sam da nema pravo da promaši "ceo fudbalski teren", ceo život, a taj deo komentara sam prethodno izbrisala ... :))

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Janakis | 05/08/2015, 11:24

Divina Commedia, znam da je teško igrati na domaćem terenu... časno ali teško.

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Divina Commedia | 05/08/2015, 13:49

Bila je neka stara izreka:"Svoje se meso ne jede", utoliko je teže.
Inače gde bi nam bio kraj? ;)

A možda se te izreke još neko seća. :P

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Divina Commedia | 05/08/2015, 13:55

@Janakis, tebi sam rekla, a možda nije fer prema @krasiva da se dopisujemo na njegovom blogu, osim ... ako ti nisi krasiva (?);)
Elem, pozivam vas obojicu na moj blog! :D

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Janakis | 05/08/2015, 16:55

Divina Commedia, ceniš da nema uspešnog življenja bez da se grizemo?!
Nije fer, ali koristimo to što ga nema da se buni :D
Računam on je Krasiva, ti Božanstvena biće razumevanja :D

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Divina Commedia | 05/08/2015, 17:41

Obrnuto, nema uspeha ako se glođemo ;)
Ne znam gde je On, ali u uočenoj krasiva - božanstvenoj kombinaciji cenim da može biti u najmanju ruku više od razumevanja :O

Oni odlaze poplavom na polju duše

krasiva | 06/08/2015, 01:00

Divina Commedia:
Želim da ti se zahvalim na komplimentu, trudim se da Krasiva bude utočište odmerenih vrednosti.
Čovek bez kulturne i istorijske samosvesti, nije pripadajuće biće, s'toga, razumem nužnost bezgrešnosti. Ovo parče koga je poplava odnela, ne pripada ovoj grupi ljudi, zato je žal nemerljiv.

Oni odlaze

krasiva | 06/08/2015, 01:07

Janakis:
Neprijatnost je kada te indoktrinišu (ubeđuju) da budućnosti nema, isti oni koji te pored sebe ne doživljavaju. Veliki pozdrav!

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

misha | 02/12/2015, 16:57

U Nedeljniku sam čitao feljton dvojice najpopularnijih srpskih istoričara, dr Čedomira Antića i dr Predraga Markovića, o alternativnoj srpskoj istoriji- tj. šta bi bilo, da nije bilo, od Kosovskog boja 1389. do atentata na Zorana Đinđića 2003. U pretposlednjem delu ovog ekskluzivnog zanimljivog feljtona- Čedomir Antić piše o "SRBIJI 2115. GODINE". Kao nekad Stojan Novaković, jedan od najvećih intelektualaca u našoj prošlosti (1911. napisao spis "Beograd 2011.") zamišlja Srbiju za ravno stotinu godina. Vrlo mračna "predviđanja". Jedini potencijal vidi u migrantima (iz Sirije, Libana...) pravoslavne veroispovesti koji bi ostajali u Srbiji i tako uneli "svežu krv". Inače, nije nemoguće da se 2225. rodi poslednji Srbin...?

Poplava

krasiva | 02/12/2015, 18:56

Najpopularniji istoričari..nije mi to blisko ;-) Nedeljnik..i računanje vremena do ubistva Đinđića, genijalno ;-)
Ovaj post sam napisao emocionalno prepodržan, žao mi je ljudi..dobrih ljudi, koji jednostavno odu.

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

misha | 03/12/2015, 15:05

Nedeljnik je odličan nedeljnik:) Kada god pročitam NIN za dan-dva, kupujem i njega (svake nedelje ima dodatak: od R magazina, specijalnog izdanja "Russia Beyond the Headlines" (RBTH) na srpskom jeziku, preko Le Monde diplomatique, do prvog mesečnika u istoriji najpoznatijih svetskih novina The New York Times-a na srpskom...)
Nedeljnikova formulacija je "najpopularniji istoričari", na početku su ih krstili: "dvojica najpoznatijih mladih istoričara" (ni meni nisu omiljeni, šta god to značilo!); i ne "računaju vreme" do atentata 2003., nego analiziraju kako bi Srbija izgledala da su se neke stvari u prošlosti Balkana desile drugačije nego što jesu tj."kontrafaktualnu" istoriju Srbije.
Žanr "kontrafaktualne" istorije sve je popularniji u svetu, bilo u istoriografiji ili beletristici - od Nila Fergusona i Marka Almonda, do Roberta Herisa i Filipa K. Dika - a ovo će biti prvi put da dva istoričara, "u četiri ruke", pišu istoriju koja se mogla dogoditi, a nije.
U 35 celina (za 6 meseci), na zanimljiv način, su obrađene teme od Svetog Save do Zorana Đinđića. Proširena verzija feljtona biće sabrana u knjigu čiji će ekskluzivni izdavač biti Nedeljnik...

Meni se lično njihova "vizija" Srbije bez atentata 12.marta 2003. ne sviđa. (Kao ti da si je pisao ;P) Znajući neke stvari koje su se kasnije dogodile, Đinđić bi se verovatno našao u opoziciji. San o EU, rešenje pitanja Kosova, odnosa sa CG, novi Ustav i drugi i danas aktuelni problemi se ne bi puno brže rešavali... Najbolji "napredak" Srbije bi bio ostvaren u slučaju samo lakšeg ranjavanja premijera tog 12.marta... Ali sve je to šta bi bilo, da nije bilo...
Voleo bih da nisu u pravu ni kada je u pitanju Srbija 2115.

P.s.Izvini što sam proširio raspravu o ovoj temi, iako je tvoj post prvobitno bio zamišljen kao lični protest zbog dobrih ljudi koji jednostavno odlaze iz Srbije i o "ovom društvu za koje se niko ne bori"...

Economics Assignment Help

Economics Assignment Help | 31/01/2020, 14:07

Economics Assignment Writing Services has become a significant challenge owing to the complexity of these Economics Research Paper Writing Services and in other cases lack of time and knowledge needed to complete Economics Coursework Writing Services.

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Affordable Dissertation UK | 07/07/2020, 09:06

This is extremely valuable information for me. Thanks for sharing this.

Re: Oni odlaze poplavom na polju duše

Dissertation Proposal Writing Service | 07/07/2020, 09:11

Are you self-destructive? Or do you have self-destructive thoughts? This is not good for you and for those around you.

Top Quality Assignments

hnd assignment help | 13/07/2020, 09:46

This is really an amazing article.Thanks a lot for sharing a piece of wonderful information keep it up and best of luck for your future article and posts.

i need professional help with coursework

i need professional help with coursework | 10/08/2020, 09:50

I haven’t any word to appreciate this article and Its really i am impressed and so glad from this content release. the person who create this topic release it was a great and hard working human. thanks for shared this with us.

Break-up

Roatt | 26/02/2021, 21:06

Negotiating support may be catchy company enterprise.We exploited on federal experts.
https://free-divorce-advice.com/new-york/how-do-i-find-my-wedding-anniversary-date/

Thanks for sharing

CIPD assignment writing services | 22/04/2021, 09:02

This is a great blog I am feeling very happy happy after reading this brilliant blog thanks for sharing the great blog about "the flooding the field of the soul" I love it thanks.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb