krasiva

Mama..tata...ne mogu više!

krasiva | 04 Maj, 2011 19:40

Teško je biti deo srpskog obrazovnog sistema, u zanimanju zvanom đak... Učiš raznorazne stvari, svrsishodne, do krajnje nepotrebnih.. Teško je biti opterećen amebama, prstenastim crvima, zakonima fizike u želji da lečiš ljude... Teško je zvati se učenikom 10 dana od četiri sedmice, jer to zanimanje sabotiraju prekidi rada različite patologije.. Teško je biti skoncentrisan na proces u kom učestvuju "mali geniji" (internet i kalkulator tehnologije), i kojima gradivo predstavlja dosadu.
Teško je učiti nekog ko hoće da te prebije, naudi tvojoj pokretnoj i nepokretnoj svojini.. "Teško je Bolonjski učiti.."  Valjda to najbolje znaju oni koji su tu karikaturu smislili. Teško je graditi sebe za najviše ciljeve. Kao kada gradite kuću, napravite je, pa shvatite da vam ne koristi jer u njoj nema ko da živi.. Teško je deci, ovih novih generacija, u ovakvoj državi..
Ali, da li nekada postoji mera u svemu tome.. da li je za sve kriva država, prošla i ona buduća..?!
Da li su svi svesni svojih obaveza i odgovornosti, prvo prema sebi?! Kroz humor, istinom, doći do istine...:
Devojčica došla iz škole.. priča sa svojom starijom sestrom, i, teškim, tužnim izrazom lica, po malo ljutito, da ne kažem nemoćno...kaže sestri: "Ej, znaš šta.. ja ću da kažem mami i tati da ću da budem vrlo dobra... ne mogu da pišem više puškice!"

Komentari

Re: Mama..tata...ne mogu više!

misha | 04/05/2011, 20:02

Au... Lepo je rekla, mogla je i dodati: "...ne mogu da budem vukovac, skupo je iznajmljivanje bubice"xD P.s.Lepo te je ponovo čitati, pozdrav:)

Mama..tata...ne mogu više!

krasiva | 04/05/2011, 21:08

krasiva

Mogla je svašta dodati :-) Mama, tata, baba, deda.. :-) Dobro je dok ne počne da je iznajmljuje ;-) Mali odmor, pa da se nastavi :-) Pozdrav i tebi!

Re: Mama..tata...ne mogu više!

sanjarenja56 | 04/05/2011, 21:50

sanjarenja56

Niukad nije bilo lako biti đak. Sad ponajmanje

Mama..tata...ne mogu više!

krasiva | 04/05/2011, 22:05

Ne znam šta mama i tata imaju reći na to ;-)

bez straha

oliver | 04/10/2011, 10:12

Sve ovo sto se dogadja, dogadja se sa razlogom,a razlog je da nas sotona odalji od boga,sam bog kaze da samo otac njegov zna kraj,nemojte se plasiti,nego se uzdajte u boga,i neverujte u nikakve kalendare i u nauku,i vratite se prirodnom zivotu,sa nadom i verom u gospoda boga i njegov pravi put.

Re: Mama..tata...ne mogu više!

biljanak | 02/11/2011, 15:14

Pa neka mama i tata plate još sedam, osam... Profesora za dodatne časove:)

Mama..tata...ne mogu više

krasiva | 02/11/2011, 18:07

biljanak:
Paaaa..lakše je olakšati deci, da se smanji program, odmah! :-) Drago mi je što mi neki postovi ponekad živnu ;-) valjda su teme uvek aktuelne ;-)

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb