krasiva

Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

krasiva | 24 Mart, 2013 15:50

   Podrum nove kuće nije bio dovršen, zemljani prilaz obrušavao se ispod najlona koji je štitio od studi i kiše. Danas, sve ovo je jedna nadstrešnica, pod kojom se, bezbrižno, s'početka jeseni, slažu drva. Oči su nam sjale u mraku, i od svake nove bombe, koja je uništavala aerodrom, dobijale su novi sjaj. Sada mi je mesec u vedroj noći uživanje, tada, crveno nebo strah. 
   I sada me teraju da im zaboravim. Nude mi budućnost.
   Šetnje su organizovane za svakakve,  a ko će hodati za mene i moj crveni odsjaj oka?
   Virtualna budućnost stvara virtualnu prošlost. "Da se (ne) zaboravi" 

Komentari

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

pricalica | 24/03/2013, 18:23

Тај рат и даље траје. Пре неки дан је гост на радију Слово љубве био пензионисани официр, који је у време бомбардовања био на Космету. Пензионисан је због задобијања тумора услед бомбардовања уранијумом, заједно са многим нашим војницима, о чему се јавно не прича, али се зна. Једино је Италија признала ово свету и својим војницима. Не, они нам дугорочно нису мислили добро, са и без Слободана Милошевића, и без икакве љубави спрам несрпском живљу, посебно Албанцима.

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

roksana | 24/03/2013, 23:36

Da se NE zaboravi. Veliki pozdrav krasiva!

Bombardovanje

krasiva | 25/03/2013, 00:29

pricalica: Drago mi je što smo zajedno, posle nekog vremena. Vreme gazi, a svakako je nezaborav ono što drži! Mangupi žele našu zemlju, to zlo od kapitalističkih bandi, i vladalaca sveta! Teško vreme, i zamena teza. Navodno, Milošević je uzrok, a i sada se vidi prava slika, "osvojiti prostor", "širiti veru". Veliki pozdrav!

Bombardovanje

krasiva | 25/03/2013, 00:33

roksana:
Veliki pozdrav Roksana, zaborav mi nije svojstven! Samo pucam u sebi, mrziš nekog, preko noći zavoliš, pa ponovo.. Ko su oni koji nam žele dobro..

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

roksana | 25/03/2013, 00:37

Ne znam. Ne verujem više nikome. Istorija mi je hobi. Držim se onoga: u se i u svoje kljuse. I to generalno. Znam da kada zagusti i kada je teško svi prijatelji odluče da su baš to popodne veoma zauzeti. :( Tužno, ali istinito.

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

pricalica | 25/03/2013, 19:55

Историја је велика учитељица. Тако се на примеру види да они који су освајали посташе подјармљени, јер, уместо своје вере, културе и традиције, сад баштине туђу. Но, овде је далеко чудесније. Овде долазе такође као освајачи, али одлазе као крштени православци, ширећи истину. Ми нисмо ценили што имасмо, они нису знали да тога има. Зло никад није било победник и неће, јер је сила зла недорасла сили Љубави. А време пролази, с њим и промене долазе...

Bombardovanje

krasiva | 27/03/2013, 17:22

roksana:
Kada bi se svi, država držala te parole, bolje bi bilo. Jedno je istina, rat još uvek traje, imperijalizam je dominantan. Žao mi je samo kako se odnosimo prema istoriji.

Bombardovanje

krasiva | 27/03/2013, 17:26

pricalica:
Promene su pitanje vremena, ali mislim da smo mi sami činioci istih. Ovaj sistem je lukav,bez bombi ubija promenu, služi sebi.

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

zivavoda | 10/04/2013, 00:21

Bravo za ovo!

odgovor

krasiva | 15/04/2013, 19:59

zivavoda:
Da se ne zaboravi. Kažu, ne treba da te interesuje politika, a kada tvoj život od nje počne da zavisi? Kada bi se bitnim stvarima bavili na bitan način, shvatili bi svoju ulogu u društvu.

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

misha | 12/08/2013, 22:21

Krasiva, ja ovaj post nisam do sada video, a evo prošlo je skoro pola godine od objavljivanja!?

Inače, i ja sam se bavio ovom temom u par postova na svom blogu. Mislim da je suština mog stava o odnosu Srbije i NATO-a u budućnosti napisan u našem zajedničkom postu Blog Dvougao: Doctor Vs Krasiva u kome sam na pitanje "Srbija u NATO, kad?" napisao: "Da, onda kada Srbija shvati da odnos sa NATO nije emotivna veza, već njen interes! Nadam se samo da će to biti pre nego što dođemo u situaciju da ih "ponovo pobeđujemo"." (Tvoj odgovor je bio i ostao: "Nikad!")

Ja ti kažem- samo je pitanje meseca kada će nam ovi (iz Vlade) koji su "ratovali sa NATO-om" sada početi da govore o našem interesu da pristupimo Severnoatlantskoj alijansi! To je deo procesa koji traje, globalizacije- hoćemo u EU, nekako je logično da želimo da (osim ekonomski i politički) i vojnobezbednosno sarađujemo sa (uglanom) tim istim državama (u okviru NATO-a)... Pozdrav.

Bombardovanje

krasiva | 13/08/2013, 22:49

U pravu si, povezanost procesa evropskih i severnoatlanskih integracija je potpuna. I baš zato, u tom istom dvouglu, malo iznad, pitanje o EU, iz sadašnje perspektive, priznajem da sam napravio grešku,da sam popustio u stavu. Odgovor je trebao biti NIKADA u EU, i to mi je kristalno jasno sada. Ekonomski i politički nezavisna Srbija u EU je isto kao da sam zamišljao da mogu da skočim sa dvadesetog sprata i ostanem u vazduhu.
Nikada u NATO! Nikada u najveće zlo.

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

misha | 14/08/2013, 00:08

misha

Krasiva, zanima me tvoje mišljenje- zašto posle izbora 2012. SNS više liči na LDP STRONG nego na SRS LIGHT?:)

LDP

krasiva | 02/09/2013, 18:54

Zato što ovom zemljiom od 1878. godine ne vlada niko iznutra.

Re: Da li Vam je bombardovanje u sećanju?

http://skywritingservice.com/blog/how-to-find-hobby-20-tips/ | 27/10/2017, 13:53

No, it's good that I live already in peacetime. it seems to me that now is the best time for all ages

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb