krasiva

Mama..tata...ne mogu više!

krasiva | 04 Maj, 2011 19:40

Teško je biti deo srpskog obrazovnog sistema, u zanimanju zvanom đak... Učiš raznorazne stvari, svrsishodne, do krajnje nepotrebnih.. Teško je biti opterećen amebama, prstenastim crvima, zakonima fizike u želji da lečiš ljude... Teško je zvati se učenikom 10 dana od četiri sedmice, jer to zanimanje sabotiraju prekidi rada različite patologije.. Teško je biti skoncentrisan na proces u kom učestvuju "mali geniji" (internet i kalkulator tehnologije), i kojima gradivo predstavlja dosadu.
Teško je učiti nekog ko hoće da te prebije, naudi tvojoj pokretnoj i nepokretnoj svojini.. "Teško je Bolonjski učiti.."  Valjda to najbolje znaju oni koji su tu karikaturu smislili. Teško je graditi sebe za najviše ciljeve. Kao kada gradite kuću, napravite je, pa shvatite da vam ne koristi jer u njoj nema ko da živi.. Teško je deci, ovih novih generacija, u ovakvoj državi..
Ali, da li nekada postoji mera u svemu tome.. da li je za sve kriva država, prošla i ona buduća..?!
Da li su svi svesni svojih obaveza i odgovornosti, prvo prema sebi?! Kroz humor, istinom, doći do istine...:
Devojčica došla iz škole.. priča sa svojom starijom sestrom, i, teškim, tužnim izrazom lica, po malo ljutito, da ne kažem nemoćno...kaže sestri: "Ej, znaš šta.. ja ću da kažem mami i tati da ću da budem vrlo dobra... ne mogu da pišem više puškice!"
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb