krasiva

5.oktobar...prekretnica..

krasiva | 05 Oktobar, 2011 09:01

  Koja je sada godišnjica promena? Više i zaboravljam..ne znam da li je to zbog toga što sam u međuvremenu odrastao, došao u situaciju da se osamostalim, ili zato što vreme kaže sad si svoj, moje je bilo da koračam, sada je meni i tebi potrebna tvoja svest..

  Čovek mora biti budan, u smislu koncentrisan konstantno, ne sme da dozvoli da mu sitnice izmiču u trenucima zanesenosti, pa da sve ispadne površno pogrešno. Pred kraj svoje ere onaj ko je okarakterisan nesrećnikom dade nam savet za pamćenje! Što nije izgovor za njega i opravdanje za sve njegove funkcionere sa 17 fotelja.. Postali smo zemlja zavisnik!

  Moje mišljenje je da to nije bila revolucija već scena iz cirkusa, predaja vlasti, koju su omogućili oni koji su globalizam shvatili i suviše ozbiljno i bili u pravu! To je bila jedna fešta puča, koja ni u priči istorije neće moći da se opiše a da izgleda približno realno i nadahnuto. Dogovorom gazdi, gazdi i gazdi, promenila se vlast.. Papirići spaljeni, nov list uvučen u mašinu, počinje.. Gazde legalizuju svoju sreću interesom koji na sve strane puca, gazde u euforiji puštaju parni valjak da mesi i gori i tanji ono malo asfalta od naših života, i one poslednje gazde uživaju u svom odmoru. Da ne bih bio baš uvek zavučen, i u strahu od nerazumevanja, dajem titl :-)

Gazde 1.. EU i ostali.. Pošto su osvojili tržište minornom provizijom, dali nam da se miševski borimo sa mačorčinom, uputili nas na smernice kako da jačamo siromaštvo, uspeli nemoguće,da nam pomažu direktno da budemo nacionalno i ekonomski amputirani, i možda uspeli da nam jedino i još uvek budu prijatelji, čekaju nas raširenih ruku.. Kao trava magarca koji je polomio noge..

Gazde 2.. Delte i kockice šećera.. Čekali su period kada će se njihovi transferi konačno isplatiti, uloženi novac i knedle u grlu. A zašto? Mnogo su gledali, maštali, njihova mašta je prelazila u realnost, pa je Menhetnsan postao java, a obala nije bitna, svaka je za sebe lepa, čovek se oko lepote svog teško opredeljuje..

Gazde 3.. Zaslužni građani.. sa i bez članarine u knjižicama moranja..kriminalci i operativci.. Oni su rođeni da uživaju..

Ali...koja još kuća sa tri gazde postoji?

Isporučili su pomenutog nesrećnika, koji će za par godina biti peloidna skulptura, čivutanili krokodilski u sve manjoj bari, doneli zakone da gazde pokupe kajmak, baškarili milijarde, ali ne na ulicama koje su radnički talasi otkaza začuđeno zapljuskivali. Sve je postalo moguće, svaka čuda trajna u dugom periodu od 24 sata i potom nepoznata, na dnu jezerceta zaborava..

Počeli smo da verujemo u neke druge svece, jer su nam prognoze bile odlične! Prognoze da ćemo temelj završiti kada krov naslažemo..

  Kosovo deluje izgubljeno samom činjenicom da ona tanka ali jako bitna zaostavština „nesrećnika“ nije iskorištena..pušteno june, a ono gde će, nego u plas'! A onda klasična navlakuša za neznalice...

   Crna Gora...Ode.. Neko bi rekao, pa nek ide.. Ali i to je zaostavština „nesrećnika“... Pa valjda je bio nesrećnik, a mi dovoljno pametni da ne ponovimo greške sa pocetka prethodne decenije, kada su svi želeli da vladaju za sebe!

Vojvodina... strah..

Raška oblast...strah.. Nije postojao kod nesrećnika, valjda je bio mnogo lud..

  Očekujem da sada sevnu reakcije šta je sve još bilo kod našeg budućeg peloida, rat, sankcije, marka jednako plata i td... Tačno je.. Samo treba objasniti deci da je nakon te loše epizode, neko uspeo da potroši i baci u bunar takav kapital, da se koža naježi istog trena.. 50 milijardi potencijalnog prihoda od privatizacije, 10-inu milijardi priliva sredstava eksternog izvora, i otpis duga.. I uspeo da nas koriguje da se hranimo kašičicom tuđe hrane, na granici finansijskog kolapsa!

   Pitam 5.oktobar...gde je teritorija, gde su pare, gde je standard?! Vi gospodo koji ga slavite, sahranite ga što pre, pšenica je odavno kuvana..  

   

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb