krasiva

Krasiva, 1. rođendan!

krasiva | 27 Januar, 2012 16:55

  "Сваки почетак је тежак.. Да се не лажемо! Моја област је медицина. Лудо, медицина! Само што се у нашим животима одражава утицај овог нашег "националног парка", и у неким другим областима..а ми волимо да заголицамо свуда, то је наш темперамент... Земља и дешавања у њој оправдавају постојање блога.. и лудила на њему :-) И само сам желео бити део приче... Боље Вас нашао!! ;-)"

   Bio je to početak, i kao što možete videti, svašta se dogodilo, blog jeste "ludilo". Iako sam svoje vreme nedovoljno posvetio blogu, ponosan sam što sam deo ovog društva, i što sam uvideo koliko su ove priče zaista propraćene (mislim na sve, ne samo svoje, i ne samo na pisce, već van granica bloga).

  Prvom pričom "na startu" želeo sam da pokažem čime će se ova blog stranica baviti. Društvom, njegovom strukturom, ljudima i životom. I, zašto baš Krasiva :-)

   Druga priča je nastala iz želje, koja me je u velikoj meri za blog i opredelila, da predstavim jedan drugačiji ugao gledanja na politiku i njene činjenice, pošto je moja misao tada bila da smo se svi po malo utopili. U narednoj sam se dotakao teme za koju smatram da je jedna od najbitnijih u našim životima, a pre svega za sreću. Treba zaista naći osobu koja će biti tvoje biće neturbulentnim načinom fizičkog i svakog drugog traženja. U suprotnom, ne možeš sebe nahvaliti baš prevelikom racionalnošću. Sa pričom o mami i tati i tome da "ne mogu više" hteo sam da ukažem na alarmantnu situaciju razmaženosti i uprošćavanja stvari, na našu štetu. 

   Usledilo je definisanje mog pogleda političke situacije, i događaja koji nas deli, i koji će nas tek deliti. 5. oktobar i njegovi akteri; dok ovo pišem stav mi postaje još temeljniji. Onda kreću postovi koji su odvukli možda i najviše pažnje, razume se, zbog svoje aktuelne i sverasprostranjenije tematike kojom se sadržina bavi: Posao kao privilegija, i nezadovoljstvo nekim novinama koje trebaju ispuniti detinjstvo naših najmlađih. Moja mašta o savremenom obrazovanju pretočena je na post o idealnom profesoru. Globalizam (kao ciljna želja jakog sveta) i beogradizacija (kao skretanje smera problema) našli su se na zidu Krasive. 

   Odluka da napišem poslednju političku priču može se opisati samo i isključivo sadržajem tog posta, i koliko god bio tužan jer je ta oblast donekle razlog krasivinog nastanka, ponosan sam na to što sam je stvorio.  Na njoj sam, prvoj, sproveo, svoj avatar.

  "Prostor" Krasive ispunile su, i ispuniće, ličnosti koje su živele i delovale sa bar jednim osećajem više..

   Avatar se ispoljava i mojom neaktivnošću. Ili se bar nadam da ćete na to tako gledati :-)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb