krasiva

Красива на старту!

krasiva | 27 Januar, 2011 19:02

Сваки почетак је тежак.. Да се не лажемо! Моја област је медицина. Лудо, медицина! Само што се у нашим животима одражава утицај овог нашег "националног парка", и у неким другим областима..а ми волимо да заголицамо свуда, то је наш темперамент... Земља и дешавања у њој оправдавају постојање блога.. и лудила на њему :-) И само сам желео бити део приче... Боље Вас нашао!! ;-)

Главна мисао је тај утисак који одаје транзиторно друштво о својој подељености.. И можете на сваком кораку срести различитости.. У здравству раде доктори са већом и мањом гужвом испред врата.. самим тим одговарајућа је и реакција нашег нервног система ;-) Са друге стране, обожавамо Новака, презиремо оне који су заставу "трампили", а на улици раде чистачи за којима ништа, по нешто, или све остаје..  Онда једва дочекаш викенд да би нахранио ганглије под "инсуфицијенцијом" :-) уз две лепе телевизијске представе, насупрот свакодневном ријалити сивилу. Швајцарци нам пишу књиге савета.. Да ли нама треба помоћ? И које врсте? Зашто смо тако подељени, и зашто нам је препоручено да се чувамо себе? 

"Држава своју моћ фиксира индиректном поделом друштвено активних слојева на три групе. Прва је она коју компензира, тиме што јој пружа могућности широког спектра, и скоро  оствареног потпуног благостања. Другу индоктринира.. То је група чији материјални статус не прати  њихову когницију о постојећем стању. Наиме, та група дубоко живи у убеђењу да је добро, и искрена је у оптимизму. Трећа група је група незадовољних."

Ово су речи једног старијег човека, непосредно, из моје близине, њему пренете мисли ,у раној младости, од приче ученог странца. А када је то било... Мислим да ћу га баш по томе и памтити. Не само да сам се пронашао, него ме је затекао остатак приче.

"И шта је интересантно у свему?! Ова друга група уверава трећу да је све у реду, и красно. То јој је задатак, зашто би постојала?!"

У миленијуму достигнућа и престижа... ништа се није променило :-) Очито постоји само једна активна група :-) И не мења се ништа зато што индоктринисти стоје ближе трећој групи, они су јој у околини, са њима живи. Коначно...ето објашњења за појам о коме сви слушамо, а не умемо често да дефинишемо, и који се руши тањењем ове друге трећине. То је СИСТЕМ. Компликована ствар. Сада и Тунис то зна.

У нашој земљи се неће десити да знамо. Иако се разлике све више продубљују. Јер сви се кувамо у једном лонцу. Само је страх оправдан... да ће "специјалитет" бити неукусан.

 

 

       

Честитамо!

krasiva | 27 Januar, 2011 18:50

Уколико можете да прочитате овај чланак, успешно сте се регистровали на Blog.rs и можете почети са блоговањем.
«Prethodni   1 2 3 4
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb