krasiva

Poslednja politička priča

krasiva | 07 Decembar, 2011 15:45

    Poslednja. Jer je svaka nedorečena. Jer je svaka inspirativna. I jako emotivno propraćena. Svaka nas deli. Svaka nas tera da previše pričamo a uvek nedovoljno. Svaka ostavlja potres našem razmišljanju. Svaka nas muči. Daje potvrdu naše "male" prirode. Svaka nas za korak otuđuje. Za mali deo sebe i drugih čini zadovoljstvo. Dodatno nas iznervira.. i ponizi. Svaka nas nasmeje, a skoro svaka budi ironiju. Svaka nastaje da bi se o njoj pričalo, i da bi se pričalo. Tera nas da se bavimo drugima. Istorijom i pretpostavkama. Da gledamo crno kao belo.
    Svaka politička priča metamorfozira nas, od kombajnera do premijera. Utiče na naš ton. I skoro uvek ga povisi. Političkim pričama postajemo idealisti; ili jako vulgarni. Svaka nam ubija racionalnost. Odvlači pažnju.
    Svaka je samo praznina... Svaka nastaje od nas..
    Pominjemo velike ljude, ali skoro ni u jednoj se sa istim ne poistovećujemo. Svaka ima svoj početak i cilj (ne kraj). Svaka služi samo nama. Svaka je nama namenjena. Svaka je sve, i kakva god bila, drugoj strani ne pokazuje viziju. I opet.. svaka je sve, i ne pokazuje vrednost. Svaka krši naš pogled na prioritet. U svakoj smo naučnici. U svakoj smo neobavešteni. Površni. Navijači. Svaka otkriva neosećajnost. Budi bes naših očiju. Svaka je zanimljiva samo zato što je nova.  I puna preokreta od "360". Svaka nas zbuni. Ali ni od jedne ne odustajemo. Svaka je puna taktike. Svaka je kreativnija od prethodne, puna neobičnog stila. I svaka jasna.
    Svaka je za sve. Nijedna za nas. Različito je obojena. Drugačije nastala. Svaka nosi ideju i posledicu. Svaka ne pokazuje istinu zaleđine. Svaka je istina.
    Od svake nam srce drhti. Svaka se ničim ne završava. Generalizuje. Ni od svoje više nisam odmoran  ;-)  .... Jer... svaka je samo naša.
 

 
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb