krasiva

Misterija šestog čula

krasiva | 17 Decembar, 2011 15:59

  Deo pogleda koji želi da uoči, ali kao da nedostaje, nadoknađuje se često nekom nehotičnom reakcijom, nečim neobjašnjivim, sa puno brzine. I taman se javi pomisao da je sve bilo nepotrebno, kad, isto se istog maha desi.
  Deo pogleda biva pobuđen nekom čudnom privlačnom aurom; kao kada se zatvorene oči, potom naglo otvore, usled kakvog osećaja.
  Deo pogleda želi da bude baš tu, u baš tom trenutku! Često koincidencija, ali često nešto neznano.. 
  Pa i mi same sebe možemo nazvati, pomalo, kabalistima, ali samo kada uzviknemo da smo nešto spoznali bez "receptora" ili nam se desio "deja vu" (kabalisti su oni koji doživljaj svog sveta ne ograničavaju osećajima postojećih čula, jer postoji mnogo više potencijalnih draži za čoveka. U stvari, za njih se smatra da mogu primiti mnogo više znanja od onog koga mi posedujemo spoznavši svet kroz 5. čula).
  Zašto je mene to zainteresovalo.. Mislim da je većina "velikih ljudi", pisaca, umetnika, pa i sportista i političara, u sebi sadržala ili sadrži osobenost kabalizma. Možda u njemu i leži koren vizije, snage, samopouzdanja, zavisno kog gledamo. Bili bi bolji ljudi, društva bi bila bolja kada bi bila svesna naše "male prirode".
  Bili bi možda i gori..svet je pun zloupotreba.
  U svemu, šta god radili, gradićemo budućnost, a to na koji način razmišljamo, zavisi od mogućnosti upijanja onog što se nalazi sa druge strane naših čula. I mi sada proučavamo istoriju, i njene ličnosti. Mi proučavamo njihov pogled na svet. I njihova dela, učinjena,  ili  tek "kabalom" spremljena!   Pokušaću da ih odvojim opisom..
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb