krasiva

Kojot u trci za „nedostižnom“

krasiva | 02 Novembar, 2011 14:53

    Pa bio sam mali, a moj otac se zajedno sa mnom tako smejao! Tom i Džeri u jurnjavi, a ja jedva čekam Buldoga sa sinom psićem da se pojavi i da ga stigne palica u glavu. Grabulja i poklopac od kante za đubre mačka o glavu! ;-) Samo kada se setim one epizode kada Buldog pravi kućicu..

   A šta deca gledaju sada? Ne bih da budem subjektivan, ali osim ono malo TV vremena nedeljom na državnoj televiziji, mališani nemaju gde da pogledaju lep crtani film. A mnogo je značajno rasti uz osmeh, stvarati u detetu tu vrstu osećanja, empatije, naklonosti ka svemu što je prirodno, a prirodno je ono što ga okružuje, i nisu bez razloga i cilja pravljeni baš takvi crtaći.

   Kada Duško Dugouško masira glavu Elmer Davežu.. Paja Patak.. Patak Dača i Tasa..

   Kod nas sve ima cenu! Cyber svet je zavladao, raznorazni roboti u želji da zabave decu. Ponekad ti megaproizvodi deluju loše na najmlađe, za njihov psihomentalni razvoj. I zbog tog, kao i zbog mnogo čega ostalog, voleo bih da u ovoj zemlji neko uvede cenzuru! Vekovima pišemo stranice istorije i tradicije, uzdižemo veru, pozitivan stav prema životu, i sada treba neko „komercijalno“ vreme da nas smlati, i da nas uvede u neki kalup poraza, neznanja i potpune bezvrednosti?! Ma ko je taj ko zarađuje na zatupljenosti naše dece, njihovom stvaranju nerealnog sveta od svojih želja i iskrivljene mašte?!

   Pre nekoliko godina, bogati Arapin, nudio je skoro jedno malo bogatstvo da se napravi epizoda u kojoj Kojot konačno hvata brzu pticu.

    Ali..bez cenzure.. odgovor je bio onaj bez cene..

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb