krasiva

Nauči me, kad već neću!

krasiva | 06 Novembar, 2011 12:47

   Da sam profesor.. znao bih samo kako bih se obukao.. koje odelo.. Sve ostalo je nepredvidivo.. Mogao bih pričati kao Fidel.. o obrazovanju, poslu, i našim manirima.

    Kreda se uzima u kancelariji.. na tabli postavlja samo jedan znak pre nego što se bilo šta kaže. Taj znak je ",".. Čuješ neki, ili par glasova - "zarez!". " Tako sam i ja mislio kod profesora Pravopisa i Književnosti. Ali me je tom da je ovo "zapeta" naučio profesor Statistike.. Profesor Akademik.. Deco, kolege.. Znanje nije bogatstvo. Znanje je ceo svet. A vi procenite ŠTA ĆETE Wink

    Kod mene bi svi imali petice. Studenti desetke Smile To bi im bila prva informacija, nakon imena, i pošto onaj ko ovo čita zna da nije prvi april, rekao bih da bi se za to stvorili adekvatni uslovi..

Pismeno polaganje kao provera znanja? Hvala svim pismenim ali doviđenja!!

    Uslovi koje sam pomenuo, bili bi moj trud da prenesem znanje u punom obimu, nakon čega bih uključio dotičnog, da me natera da bacim klešta iz ruku, da priča, da razmišlja, da on mene ubedi da mu je savršeno jasno to šta je šlušao. Pa onda varijanta inverzno ironične slovenske antiteze, da li je a nije!

   Interesovanje učenika, studenta, je obaveza predavača. Ako to ne shvataš, idi na neku traku profesore, za pakovanje miliona artikala nije potrebna kreativnost.

   Pričanje o nekim drugim, životnim temama. Mislim da je profesor nešto posebno, uzvišeno, da treba dodatno da se izdigne van onog što je limit programa, jer iz njegove učionice izlaze relativno formirane ličnosti, a da bi te iste došle do kuće, moraju preći ulicu ili ići po njoj.

    I ono krajnje, ali najvažnije, kroz priču.. “ Moj drug, u isto vreme kolega, I ja vraćamo se na vikend kući. Pričamo o školi, ispitima, između ostalog o jednom koji smo imali pismeno I koji je sadržao 50 pitanja. U priči pomenusmo to da nam je oko 30-ak potrebno za prolaz.. U tom trenutku,  okrenuo se gospodin koji je sedeo ispred nas I rekao: “ Izvinite momci što se mešam, čuo sam razgovor, mislim da vam za prolaz treba 50...” Tajac par sekundi, a onda grohotom smeh nas dvojice!

   Došlo je mojih 50..

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb