krasiva

Monako, i ja van njega!

krasiva | 23 Novembar, 2011 17:53

    Kada proučim, kroz more razmišljanja, kroz šta ljudi prolaze u životu, kao i to, šta nam naša stvarnost nudi da preživljavamo, dolazim do zaključka da smo svi mi u suštini "počasni heroji".
    Osećam da sam deo ove zemlje i društva. Osećam najjače. Samo se ponekad uplašim da moje oči ne spoznaju plavu boju. 
 
 
Zastava "grada", države-monarhije Monako
 
    Taj nesvakidašnji "plavodaltonizam" nastaje u određenim trenucima, u određenom vremenskom periodu (rekao bih od 17:45 do 18:25 :-) ), na određenom "javnom servisu" (:-)), i na određenom prvom kanalu! Zapitam se da li je kriterijum za vest zaista stvarno samo ono što je novo, ili bi trebalo znati da nešto mora da zavredi da bi bilo prikazano, pa makar i kao novost.
     Na državnoj televiziji, u pomenutom periodu, ja saznajem da je jaka gužva na auto putu, gazela neprohodna, pas ujeo u glavnom gradu, a gradonačelnik posetio ili uspeo da uvali neki svoj "proizvod" javnom dobru. Onda kreće "osećaj Bliskog istoka", gde reporteri vrše redovna javljanja na putu ka gužvi, da bi izvestili o gužvi, kao i mogućnosti da će o gužvi teško stići da bliže šta kažu do kraja emisije, zbog gužve. Mislim da u račun za TV pretplatu treba uvrstiti i dodatak u smislu nadoknade troškova za učenje naziva i rasporeda ulica u Beogradu.
     Srbija svakog dana sluša servisne informacije svoje prestonice.
    Srbija samo jednom nedeljno ima priliku da pogleda ljude koje je iznedrila i koji su Balkanskom ulicom doneli neku vrstu slave Beogradu.
     Prestoničani, bar oni koje bi to interesovalo, ne gledaju vesti iz svog grada jer su upravo u toj gužvi i nemaju vremena da ga uzaludno gube za pogled na "ogledalo". Na to je spreman "jeti šumadinac, braničevac ili južnjak", kada se onako umoran razvali na foteljiu i zaspi. Migracije stanovništva masovno su usmerene ka centru, jer se u snu mešaju lepe vesti Beograda i prosečna imaginacija gore pomenutih.
     Učinite i Vi gospodo iz servisa javnog nešto za decentralizaciju, a da to samo ne bude "mlađ torta sa jagodicom na vrhu", već nešto pametnije ;-)
      I ne preseljavajte dotični program u jutarnje sate, već postoji isti!   
 
 
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb